2012. augusztus 13., hétfő

Sodort croissant.

 "Limara pékségé"-nél találtam ezt a receptet!
Ki kellett próbálnom.Pár napig lesz nassolni valóm!
Az összes hozzávalót a kenyér sütő gép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam.
A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel.
Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal.
A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy bejglit.
Kettévágtam és egy ruhával letakarva hűvös helyen pihentettem kb. 2 órán keresztül.
Lisztezett deszkán egy-egy 1-2 mm vastag, kb. 30 cm széles tégla lapot nyújtottam belőlük.

Pizza vágóval háromszögekre vágtam, csak úgy szemre osztottam fel őket.
 Egyikre sajt és sonka, másikra pesztó és sajt töltelék került.
Még barack lekváros is készült.
 Lisztezett tepsin  duplájára kelesztem.
A sütőt elő melegítettem 200C°-ra, majd 24 percig 180 fokon sült, alsó+felső+lég keverés-en.
Limaránál szebbnek, levelesebbnek látom.
 Én sajtot nem tettem a tetejére, elnéztem.
Az az igazság nem vártam meg, amíg a megformázott kiflik újra duplájára kelnek.
majd legközelebb.
Ha lesz legközelebb, mert elég sok időt vesz igénybe  a kelesztés, formázás, újrakelesztés.