2014. április 5., szombat

Diós csirkemell csíkok.


60 dkg csirkemellet felcsíkozzuk vékonyra.
                               1 ek balzsamecet. 1 ek  sötét szójaszósz, 
1 ek Worcester  szósz
1 ek étkezési keményítő
Só, frissen őrölt színes bors,kevés víz kerül hozzá, és jól összekeverjük.
Állni hagyjuk fél órát.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá,  fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
 A vége felé hozzá adjuk a diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Nálam borsós rizs volt a köret. 
A  fejes saláta már a kertből került hozzá.
Készülhet burgonyával, vagy párolt zöldséggel.
Most finom olasz balzsamecetet vettem.
Eredeti olasz, szőlőmustból készült, és nagyon ízes.

Almás krémes. 3.

.
Almás krémes készült a tavalyi utolsó almákból.
Recept ITT található.
Most nagyobb tepsiben sült és így alacsonyabb lett a tésztája, de így is finom lett.
Visszatértem a krémeknél az új krémes rámára, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Almát bőven raktam bele.



2014. március 31., hétfő

Tejberizses,zabpelyhes rakott babapiskóta.



Ha  rövid idő alatt kell édességet készíteni, mindig ezt készítem.
Igaz pudinggal, de most variáltam.
Tejberizst főztem, fele arányban zabpehellyel.
 Darabolt áfonya, is került bele.
Barna cukorral és édesítővel ízesítettem.
A tűzről levéve vajat kevertem bele.
A babapiskótákat  kávés , zöld dió szirupos tejbe mártva, rétegeztem a grízes krémmel.
Csokoládé öntet készült hozzá, csokoládé, vaj, tejszín és 1 ek zöld dió sziruppal összefőzésével.
Így rétegeztem.

 Rétegezés után a hűtőbe került.
Kihűtés után, tálalás.


Csoki öntettel.
Tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.


Kelkáposzta főzelék, pak choi-ból


Egy gyors ebéd a kerti munka után.
Áttelelt a pak choi (kinai kelkáposzta). 
Ebből készült főzelék.
Fokhagyma, vöröshagyma, köménymag, citrombors, himalája só volt a fűszerezés.
Természetesen pár szeletelt burgonya is főtt bele.
Világos rántásra tej és tejföl , ez volt a sűrítés.
A fasírt a fagyóból került elő.
Egy fél óra és kész is volt. 
Vitamindús ízletes főzelék lett.
A maradékot holnap tükörtojással fogyasztom.