2014. november 27., csütörtök

Őszibarackkal,spenóttal,áfonyával, töltött szűz pecsenye.


A család kedvence.
Gyakran készítem.
A szűzpecsenyét éles késsel felszúrom.
Kívül, belül sózom, borsozom.
A cukor nélkül elrakott, fél őszibarackot bele dugdosom.
Pár levél spenót és vörös áfonya is kerül bele.
Szeleteléskor szépen mutatnak, színesítik a húst.

Serpenyőben körbe pörösítem.
Forró sütőbe kerül, ahol tejszínnel kenegetem időnként. Szép pirosra grillezem a végén.




Bármilyen köret finom hozzá.
Most krokett és burgonya fánk volt hozzá.

Burgonyából-krokett és fánk.


A héjában megsütött burgonyát áttöröm.
(Nálam mikróban sül, 800W, 5 perc alatt kész.)
Amennyi lisztet felvesz és egy tojás kerül hozzá. 
Késhegynyi szódabikarbóna teszi lazává.
Só, bors kerül bele.
Jól átgyúrom, pihen kicsit.

Rúddá formálom.

Ebből vágok le fánknak,  nudlinak, vagy krokettnek.
Most fánk és krokett készült.
A levágott részek nudliként kerültek a fagyóba.
                                                         Krokett panírozása.



Zöld borsós csirkemell.


A felcsíkozott csirke mell filére gírosz fűszer, 1 ek rizsliszt, fél deci víz kerül.
Jól össze forgatom, pihen fél órát.

A hagymát kókusz zsíron megpárolom, rá kerül a hús,
megpörösítem. 
Lila , vörös hagyma és egy pár szelet piros paprika.

Hozzá adom a fagyos zöldborsót, jól átforgatom és felöntöm kevés vízzel.
 Oreganó, kakukkfű, majoránna ízesítette még.
Párolom, közben adok hozzá vizet, hogy le ne égjen.
zsírjára sütöm.
Előfőzött, párolt rizs volt a körete.

Póréhagymás, tojás omlett.


Termett a kertben  póré hagyma.
Leves már készült belőle.
Most elősütve, sózva felvert tojás került rá, és egy kis sült paraszt sonka .
Egy kiadós reggeli.