2019. november 18., hétfő

Tökmagos panír.


Sok fajta panírt kipróbáltam a rántott húshoz----diósat, sajtosat, kukorica pelyheset,búzacsírásat.
Most darált tökmaggal dúsítottam,tojás nélkül készült.
liszt
kukoríca keményítő
zsemlemorzsa
őrölt tökmag--pirított sós
Ebbe forgattam meg a befűszerezett húst.

Most olajban sütöttem, csirkemell szűz részét és májat.
Kívül ropogós a bunda, belül zaftos a hús.
A hús sózásánál, számítsuk rá, hogy a tökmag is sós.
Fűszer, amiket használtam,
színes, őrölt bors
saját-zöld fűszer por
saját ételízesítő
parajdi só
A megmaradt panírhoz adtam tejet, kicsi szódabikarbónát, petrezselyem levelet.
Ezt is kisütöttem.
A paszternákos édes burgonya püré mellett, ez is köret lett.



2019. november 17., vasárnap

Sült csirkecomb, paszternákos batátával.


A kicsontozott csirkecomb, kuktában, saját zsírjában , kevés vízzel,  saját készítésű fűszerekkel párolódott, majd 1 ek kacsa zsírban, átsütöttem.
Körete, paszternákos édes burgonya.
Batáta és paszternák, vízben főtt.
Vele főtt: petrezselyem levél,,
1 fej hagyma,
1 kk kacsa zsír,
saját zöld fűszer por,

2 kis cikk fokhagyma,
A végén kevés májas kacsazsírral,(hizott kqacsamáj sült a zsírban) villával áttörtem nagyon ízletes lett,és egészséges.