2019. december 13., péntek

Heti, kenyérkéim.


A szokásos recept szerint készült
 fél kg liszt-fele rétes-fele sima liszt
 2,5 dl víz- 2 ek joghurt-1 dl víz
 25 dkg kovász
2tk só
 1 kk cukor
 1 ek olaj
 1 ek sikér
csipet aszkorbin
Kenyérsütő kétszer dagasztotta.
Kézzel formáztam , hajtogattam, pulton kelt.
Ketté vettem.
Majd a sütő edénybe kerülve, hideg helyen  pihent  3 órát.
Pulton, melegen félórát.
Most  a feléből készült kenyér, szögletes szilikon formában, gőzben sült.

250 fokon 10 percet, majd 200 fokon.35 percet
 Most  a tészta másik feléből,egy szilikon formában kis bagettek,és 3 db kacsa  tepertős pogácsa is készült, amit bejgli tekeréssel,kétszeri tepertő rákenéssel hajtogattam. 

Jó foszlós, réteges lett.
A kenyér belseje is szép fehér lett, a tejtől ,joghurttól.