2021. június 7., hétfő

Cserépedényben ,sütőben ,készült tormás ,mángoldos töltike, !



Először használtam a sütőben, ezt a káposzta főző, cserép edényt. 
Torma ,és mangold levélbe tekerve készült.
Házi darálás, saját szitálás a kukorica kása.
Füstölt, kockázott tarjával, és darált sertés dagadóval.
Zöld fűszernövények kerültek az edény aljára:
izsóp, kapor, majoranna, oregánó, metélő fokhagyma szár.
 A sonka bőre és kolbász is ízesítésnek került bele. 


A sütőmben van egy vastag samott lap az alján, ez sokat segít az egyenletes főzésben, sütésben.
A töltelék a szabolcsi töltött káposzta receptje, csak rizs helyett kukorica darával készül.
. Elő melegítettem 200 fokra a sütőt.
Ezután kerültek bele a vízzel felöntött tekercsek, később a paradicsom.
Egy kisebb tányérral nyomtattam le a töltikéket, a fedő is rákerült.
40 perc alatt kész lett.
A cserép edény nagyon jól tartja a hőt, még a kivétel után is  puhult, és minden levet felszívtak a tekercsek.
Nagyon finom lett.