2016. február 20., szombat

Vadkovászos kenyerem.III.


A szokásos fél kg liszt,.-fele rétes.
Most kerül bele: 
1 ek buzacsíra
 2 ek árpaliszt
 2 ek burgonya pehely.
sikér, só, cukor,pici aszkorbitum
 2 ek olaj
1.5 dl savó
 2 dl tej
 És a vadkovász, amit a fagyasztóból vettem elő.
 Előző nap, felolvadás után megetettem félfogós,és árpa liszttel,egy éjszaka dolgozott.
Reggel újból megetettem.
Délben került minden a kenyérsütőbe.
Ma, laktózmentes mascarpone készült ennek a savóját használtam fel.
 Nagyon szépen kelt, tele lett a kétlapátos kenyérsütő vele.
Csodásan könnyű a bélzete.

Ez a vége.

Egy darabot elvettem belőle és tepertős pogácsához használtam fel.

Egy sajtos lángos is sült belőle.


Diós keksz.


Már többször is sütöttem.
Ezt a receptet variálgatom.
Bár, most kimaradt az áfonya, és kókusz reszelék , meg kardamom is került bele.
A dió durvára darált ,rizslisztet  és árpalisztet használtam.
Kekszmintázóval is rámentem, de nemigazán tartotta meg a sütés után a mintát.
Nagyon izletes lett. Sokáig eláll.