2018. június 1., péntek

Piskóta, epres, maszkarpónés krémmel.



Piskóta: 
5 db tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
2 kk sütőpor.
1 ek olaj.
Robotgép keveri az egész tojást a cukorral habosra.
A végén kanalanként megy bele az átszitál, sütőporos liszt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kerül.
 Egy kevés masszát hagyok , elkeverem 1 kk kakaóval, és  ezzel márványozom a tetejét-
 180 C° 25 perc,légkeverésen.
Krém:
 15 dkg laktózmentes margarin, 4 ek porcukor
 1 db  laktózmentes mascarpone.
Vajat a habosra keverem, végén bele keverem a maszkrapónét is. 
A ketté vágott piskótára kenem,  negyedelt eper  szemekkel, ribizlivel beborítom, megy rá a másik lap. 
kevés hűtés után,  aránylag, szépen szeletelhető.