2010. január 22., péntek

Fekete retek .másképpen!


A téli ,megfázós időszakban, nagyon fontos a vitaminbevitel.
A fekete retek az emésztésben is segít. Tisztítja az epeutakat.
Elég nehéz összeaprítani egy műfogsorral, de talán még az egészséges fogakkal is.
Elektromos, késs darabolóval(kutterrel) felaprítom, a retket, hagymákat.
 Káposztareszelőn is le reszelhető.
A felaprított reszeléket, kevés ételízesítővel(saját készítésű só nélküli), őrölt színes borssal , sóval, zöld  fűszer porommal(saját készítés) olíva olajon megpárolom.
Így nem is csíp és könnyen fogyasztható.

Egyszerre többet is készítek és kis üvegekbe , hideg helyre rakom.
Pirítóssal, kis sült bacon szalonnával, fenséges reggeli!
Hozzá egy jó forró citromos menta tea ,és már  jól indul  a nap!
Reggel étek, este vétek!
 Mármint a fekete retek!




2010. január 20., szerda

Csodatölcsér!

A napokban kaptam egy üzenetben.Hát nem csodálatos? Megosztom veletek.




ELKÉPESZTŐ ÉS CSODÁLATOS!

"Valami különleges dolog történt a Río Blanco városban,amely a mexikói Veracruz állam középső részén elhelyezkedő magas hegyekben található.
Kivirágzott a világ legnagyobb méretű virágjaként számon tartott növény.
Különleges tulajdonsága, hogy 40 évente egyszer,
csak három napig virágzik.
Ezt a kiváltságot az „anyatermészet”
ennek a városnak adományozta!" 

 
 

Az első gofrim.

Kaptam egy gofri sütőt, már régebben, de csak most próbáltam ki.A menyemtől kaptam egy jó receptet. Újítottam is rajta, egy párdarab tetejére áfonyát szórtam.
Nagyon ízlik, természetesen jobb, mint amit készen veszek.A barátnőmnek is vittem belőle még melegen.
Finom házi dzsemmel  fogyasztottuk.(őszibarack, alma,narancs keveréke)
8 darab lesz belőle.
20dkg liszt
fél cs sütőpor
3db tojás fehérje habbá felverve
6 dkg Ráma
6 dkg kristály cukor
pici só
2.5 dl tej
A vajat kissé megolvasztom, a cukorral habosra keverem.
Fokozatosan bele a liszt, a tej, legvégén a hab.
Reszelt almát, darabos diót, mogyorót is szórhatunk a tetejére.
Én egyszer megfordítom.
Nagyon finom, gyors, édesség!