A téli ,megfázós időszakban, nagyon fontos a vitaminbevitel.
A fekete retek az emésztésben is segít. Tisztítja az epeutakat.
Elég nehéz összeaprítani egy műfogsorral, de talán még az egészséges fogakkal is.
Elektromos, késs darabolóval(kutterrel) felaprítom, a retket, hagymákat.
Elektromos, késs darabolóval(kutterrel) felaprítom, a retket, hagymákat.
Káposztareszelőn is le reszelhető.
A felaprított reszeléket, kevés ételízesítővel(saját készítésű só nélküli), őrölt színes borssal , sóval, zöld fűszer porommal(saját készítés) olíva olajon megpárolom.
Így nem is csíp és könnyen fogyasztható.
Egyszerre többet is készítek és kis üvegekbe , hideg helyre rakom.
Pirítóssal, kis sült bacon szalonnával, fenséges reggeli!
Hozzá egy jó forró citromos menta tea ,és már jól indul a nap!
Mármint a fekete retek!