2015. december 18., péntek

Gyömbéres, birsalma lekváros,tökpüré készült.


Megsült, a kertemben termett, egyetlen sütőtök. 
Ízletes,jó parázs lett.
Egyszerre megsütöttem, ajándékba is került 2 cikk belőle.
Mézzel és kakukkfűvel ízesítve fogyasztottam.

A maradékból püré készült.
Kikapartam a sült tököt a héjából, elkevertem 2 ek birsalma lekvárral, botmixerrel pürésítettem.
Himalája , só, citrombors, kevés friss, reszelt gyömbér,és pici tonkabab is került bele.
Felfőztem és laktózmentes főző tejszínnel sűrítettem, mivel a nagylány unokámnak is fagyasztottam le belőle 3 kis üveggel.
Frissen, bio köles golyóval, kukorica pehellyel és pirított zabpelyhes müzlivel ettem.
Nagyon ízletes , tápláló  fogás lett.

2015. december 17., csütörtök

Tésztagyúrás.


Újabb adag tészták készültek.
Lúdgége,  háromszögek túrós tésztához!


Reszelt két fajta.
Vastagabb, keskenyebb metélt.



Gyömbéres hal, puliszka törettel.


Halat és puliszkát gyakran készítek.
A puliszka töret egy újdonság nálam!
Egészséges, és gyorsan elkészül.

A halat, most gyömbéres, paprikás, kukorica lisztben forgattam meg.
A puliszka is más ízű lett, fűszeresebb volt az íze.
A tengeri halat, sóztam, borsoztam bele forgattam a gyömbéres lisztbe. 
Közben a serpenyőben az olajon pároltam   vékonyra szeletelt, hagymát, gombát.
Van egy nagyon jó mandolinom ( szeletelőm) , cserélhető betétekkel.
Szép vékonyra szeletel.

Kiszedve az olajból a megsült hagymát, gombát, ebben az ízes olajban sült meg a hal.
A visszamaradt kukorica liszthez került még só, liszt, tojás,  és kevés tej.
Ezt sütöttem meg a hal után.

Közben még sült a mikróban 2 közepes burgonya a héjában.
Gyors és finom egy tál étel. 
Még volt a kertemben rukkola, azzal ettem.