2014. június 16., hétfő

A befőzés elkezdődött.

Az eper a fagyasztóba került.
A cseresznyéből csak ivólé készülhet.
Ugyanis darazsak,rózsabogarak lepték el, kikezdték, alig lehet szedni tőlük a gyümölcsöt.
A befőző automata lékészítőjével készítem a gyümölcslevet.
Csirátlanít, tartósító szer nem kell hozzá. 
Tegnap 6 liter készült.
A megmosott cseresznyét bele rakom, az alulról felgőzölő víz szétrobbantja a gyümölcsöt és lefolyik a lé egy tartályba, ahonnan egy csapon üvegbe rakható, már dunsztolni sem kell.
Cukor nélkül készült, elég édes így is.
Hasonló készül, almából, szőlőből, és minden vegyes gyümölcsből.
Egészséges, természetes, tartósító szer nélküli, adalékmentes gyümölcslevet nyerünk.
A cseresznyéből ilyen szép sötét levet kaptam.

Egy adagot kipróbáltam az aszaló gépben. 

Ilyen lett, nagyon ízletes.


2014. június 15., vasárnap

Kapros lángos.


Kenyeret sütöttem.
Dagasztást, kelesztést a kenyérsütő végzi.
Kelesztés végén elvettem belőle és 2 db  nagyobb lángost sütöttem.
Szemcsés zsírszegény sajt készítmény (cottage cheese) és kapor került rá.
Nagyon ízletes lett.
Frissen fogyasztva kitűnő.