2015. november 21., szombat

Mézes, mustáros,sült oldalas, zelleres burgonya salátával.


Gyakran készül oldalas, szereti a családom.
Az oldalast, most nem daraboltam, egyben sült.
Most köretnek burgonya salátát készítettem.

burgonya
főtt tojás
hagyma-lila és vörös
ecetes uborka
alma
kelbimbó
magvas mustár, bors
majonéz, tejföl
virsli
 zeller
 zeller zöld
1 cikk fokhagyma
piros paprika
A burgonya héjában főtt,  sós vízben,a kertemben termett salátának való sárga burgonyából.
A főző vizet leöntve róla, saját gőzében szépen feladja a héját és könnyen hámozható.
A zeller és kelbimbó  leveskockával ízesített vízben párolódott.
A vékonyra szeletelt hagyma ecetes, cukros, sós vízben marinálódott egy éjszaka.
A főtt virslit karikára, az ecetes uborkát, almát,piros paprikát kis kockákra, a zellert csíkokra daraboltam.
A kelbimbót feleztem.
 A tojást nagyobb darabokban hagytam.
  A burgonyát , kihűlés után, negyed karikákra vágtam.
 A tejfölt, majonézt , mustárt, borsot jól elkevertem, és ebbe kerültek  a feldarabolt hozzávalók.
A hagymát kiszedtem az ecetes léből,  ebben a lében állt egy ideig a tojás, zeller és burgonya is.
Leszűrtem, és elkevertem a többi hozzávalóval.
Egy ideid állni hagyom, hogy jól össze érjenek az ízek.
Kiadós, ízletes köret.
Egy párolt ,mexikói zöldség köret is készült mellé.



2015. november 15., vasárnap

Ételízesítő készült!


Minden hozzávaló megtermett a kertemben.
Sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller, hagyma, mangold levél, petrezselyem zöld, tárkony.
Egy mandolinon szeleteltem egyenlő vastagságúra, és az aszalógépen szárítottam.

Majd egy késes darabolóval aprítottam.
A tésztaszűrőn átengedve  lett ilyen, aránylag egyenletes nagyságú.

A  szűrőn fent maradt, nagyobb darabokat még szárítottam, utána még aprítottam.
Szép színe és kellemes illata van.
Nincs benne tartósító és semmilyen adalék anyag!

Címkéztem is őket.