2015. szeptember 19., szombat

Hagymás cukkini, tökvirággal.



Most nemcsak a cukkinit a virágját is felhasználtam.
Olaj és vaj keverékében sült a hagyma és a cukkini, kakukkfű , oreganó ízesítette.  
A sarkantyúka levele, a borsot helyettesítette.
A végén került bele a cukkini virág.
Érdekes íze van, különösen a bibés részének.
Készítettem már bundázva is a cukkini virágot.

2015. szeptember 14., hétfő

Szőlő ivólé készült.




Korai érésű, apró szemű kék szőlőm, már érett.
Nem tudom,  a nevét. Talán oportó.
Nagyon édes, cukor sem kell hozzá.
A befőző automata lékészítője mindent elvégez, egy csapon leengedem a kész levet. 
Tartósító nélkül készül.
Üvegekbe töltöm, még kiautomatázom(csirátlanítja a gép.)
Felcímkézés után, mehet is a helyére.


Már nagy befőttes üvegekbe is került, mert már az 50 liter ivólénél tartok. 

Készült,sárgabarackból, őszibarackból, szilvából, körtéből, és vegyes gyümölcsökből is.
A gyümölcsök is saját termések.
Mind tartósító és cukor mentes.


A címkéket is én készítem, írom, nyomtatom.

2015. szeptember 13., vasárnap

Grillezett marha szelet.


Szép húst kaptam.
Borjúnak titulálták, de a rostokból ítélve már nem volt valami fiatal.
Bepácoltam: grill fűszer,  fokhagyma,hagyma karikák, olaj, citrombors.
Ebben a pácban állt 24 órát.
Grillezés előtt sóztam.
Egy kontakt , elektromos grillen sütöttem meg..
Grilleztem még hozzá céklát, burgonyát és a hagyma karikákat.