2011. június 5., vasárnap

Spenóttal és barackkal töltött sajtos-sonkás hústekercsek


Hozzávalók:
pulykamellfilé vagy csirkemellfilé
lapka sajt
spenót
szeletelt sonka
őszibarack befőtt
tejszín
bors
olaj
Elkészítés:
A filéket frissen tartó fólia között vékonyra kiverem, sózom, borsozom.
Ráhelyezem a kevés forró vízben megfonnyasztott, majd leszűrt spenót leveleket. Szeletelt sajtot, sonkát, majd barackot helyezek rá. 
Feltekerem a fólia segítségével, a fóliát leveszem, hús tűvel megtűzöm.
Kevés forró olajon a tekercsek külsejét megpörösítem minden oldalon, majd tejszínnel bekenem, és forró sütőbe tolom 20 percre. 
Sülés közben még párszor szilikon ecset segítségével megkenem tejszínnel, ettől szép piros színe és pikáns íze lesz.
Ha kihűlt kissé, felszeletelem. Vajban párolt zöldséget adok hozzá.

Előre elkészíthető, vendég váró. 
A barack helyett aszalt szilvával és zöld dióval  is készíthető.