2016. január 15., péntek

Kacsamáj burgonyával, sült almával.


Gyors egyszemélyes, és ízletes.
 Burgonyát megmostam, egyet meghámoztam beirdaltam, de úgy, hogy ne essen szét.
 Mikróban, tál alatt 6 perc 800W-on
Ezalatt a megborsozott, hízott kacsamáj szeletek , saját zsírjukban megsülnek.
A burgonyákat hámozás után felezem és ebben a finom zsiradékban pirosra sütöm.
Kovászos uborka volt mellé, fehér
 céklával.

2016. január 10., vasárnap

Korhely levesem.


Szilveszterkor készült.
Finom pecsenye lé maradt a karácsonyi sültek után, lefagyasztva várta a felhasználást.
Hagymát dinszteltem, pecsenye zsírban.

Felengedtem kevés vízzel.
Piros paprika és füstölt sonka kockák, kolbász karikák kerültek bele.
Kicsit össze főztem, ment hozzá a savanyú káposzta, házi, unokahúgom készítette.


 2 db burgonya kockára vágva.

Még volt saját termésű paradicsom, az is bele került.


Fűszereztem: tárkony, izsóp, oregánó, római kömény, színes  bors, csombor, fokhagyma, babérlevél.

Felöntve szűrt vízzel k 30 perc alatt kész.



Kávés szelet,karamell krémmel.


Egy gyorsan elkészülő tortaféle.
 2dl liszt
2 ek rizsliszt
 3 ek barna cukor
2 egész tojás
 1.5 dl tej
1 tasak kettő az egyben kávé por
 3 ek olaj
 1 kk sütőpor.
Folyós massza legyen.
A liszttől függ, hogy liszt, vagy tej kerül még bele.
Elektromos habverővel, jól kikevertem.
 Sütőpapírral bélelt, kerek teflon formába sült.
160 C °-on 25 percig
A lapot most  így feleztem és egymásra került a két félkör.
Krém:
3 ek karamellkrém-ez a dobozos sűrített tejből készült.
Jól össze kevertem.
Rákentem az egyik félkörre, rátettem a másik lapot.



Egy kevés töltelékkel átsimítottam a tetejét, csak annyival, hogy a kis csillag díszek megtapadjanak.
Gyorsan elkészül és nagyon finom. 
A kávé és a karamell együtt nagyon finom.