2016. október 22., szombat

31.blogkóstolóra!


A 31. blogkóstolóra Tortafüggő Marisz blogját kaptam, már másodszorra.
Legutóbb is tőle főztem.
Annyi sokféle sütit készít, hogy nagyon nehéz volt a választás, hiszen mindegyik finom, jól kipróbált receptekkel.
Csodálom, hogy győzi heti szinten ezt a sok sütést.
Most ezt a sütés nélküli desszertjét választottam.
Feketeeerdő szerű, tálas desszert.
Hasonlót már készítettem, de ez , egészen más.
Egy kicsit változtattam a csoki krém helyett gesztenye került egy rétegként bele.

És a tetejére , nem csoki dara,reszelt csoki került.
Cukrot nem használtam, xilittel dolgoztam.

Laktózmentes tejszínt használtam,és  vanília helyett, mandula aroma került bele, mivel a vaníliára allergiás vagyok.
Nagyon finom lett.

Másnap a legfinomabb, ha marad belőle.
Köszönöm Marisz!



2016. október 18., kedd

Virslivel töltött, leveles tészta!


Egy fél  csomag leveles tésztára 4 db virslit rakok.

Megkenem mustárral, megfonnyasztott spenótlevelekkel betakarom.
 Fűszeres lapka sajtot sajtot fektetek a tetejére. 

 Savanyú uborka karikával, piros paprika csíkokkal,majd barnára pirított hagymakarikákkal borítom be.


Piros paprika csíkok teszik kicsit színesebbé. 
 A leveles tészta széleit ferdén, egyenletesen bevágom, majd felváltva, egyenként ráhajtom.

Egész tojással lekenem. 
Reszelt cheddar sajttal megszórom.

180 C°-on sül 25 percig. 
Mellé ,héjas  ,fűszeres,burgonya hasábokat raktam köretnek.


A teteje szép piros lesz, és a burgonya is.
Szeletelés után elő bukkannak a virsli karikák!

Gyors diós süti, levendula sziruppal!


Mikróban sült  a diós ,kerek lap.
Ketté vágva. 
 RECEPT
3 ek liszt
 1  kis  tasak kapucsínó port
1 db tojás
 1 kk sütőpor
1.5 dl tej
2 ek olaj
3 ek barna cukor
 4 ek darált dió
Mindezt jól összekeverem egy jénaiban, ebben is sül.
5 perc 800W-on 
Mascarponés diós, vajas krémmel megtöltve.
tetejére is jut krém.
 KRÉM:A vajat a cukorral habosra keverem, hozzá adom a maszkrapónét, a darált diót. 
Kis háromszögekre szeleteltem a cikk tortát.
levendula sziruppal locsoltam meg.




2016. október 16., vasárnap

Tészta, zöldségekkel!


A kert a bőségek tárháza.
Van benne: 
mangold nyél-piros
mangold levél fehér
 paradicsom
sült lugas paprika
  sárgarépa
cukkini
zöldbab
 petrezselyem zöld
 zsálya
kakukkfű
rukkola
 oreganó
thai citromfű
 majoránna
 spenót
 hagyma
 paradicsom.
Ezeket kevés kókusz zsírban megpároltam.
A zöld fűszerek egy csokorba kötve kerültek bele.


A fodros tésztát kifőztem.
 Összekevertem.
Került még hozzá kukorica is.
Gyors egytál étel.
Egy kis pirított feketeerdei sonka teszi ízesebbé.
A tetejére cheddar sajtot  reszeltem.
A piros mangold nyél , kissé rózsaszínre színezte a tésztát.


Fagyasztóba készültek!


A sok esőnek köszönhetően, a petrezselyemnek szép a levele.
A kertemben moha fodrozatú is nőtt.

Aromásabb, mint a hagyományos.
Most ezt tömködtem paprikába.
A paprika is saját nevelés.
A csúcsába egy kis koktél paradicsom kerül, aztán, kevés zeller és lestyán(ez is saját)
Majd megtömködöm a zöld levéllel.
Egy darab kelkáposzta levéllel zárom le. (Ez is a kertemből)
Megy a fagyasztóba , télen a húslevest ízesítjük vele.