2021. január 20., szerda

A tonka babról!





Allergiás vagyok a vaníliára, helyette használom.
Sütemények ,krémek, tejberizs, madártej,..... ízesíthető vele.
Minden, amibe máskülönben vaníliát tennénk

Most, csak kis kiszerelésben, 3 db-ot vásároltam!
TONKABAB
"Az Amazonas kincse, ott terem ez a határozott ízű, valahol a vanília és a karamell ízvilága közötti markáns fűszer. Nevezik vaníliapótlónak is, dióval, mandulával, mogyoróval kombinálva harmolizálódnak a különleges aromák, illóolajok. Ráncos, sötét színű bab, vagy mag, ami a legelőnyösebben felhasználás előtt reszelve érvényesül.
Felhasználási javaslat: Határozott ízű, markáns fűszer, melyet édességek készítéséhez használnak. Sütemények, krémek, pudingok, palacsinták, torták, csokoládék és fagylatok ízesítője. Nevezik vaníliapótlónak is, dióval, mandulával, mogyoróval kombinálva harmonizálódnak a különleges aromák, illóolajok. Egy csésze forró csokoládéra szórva egészen különleges, egzotikus italt varázsolhatunk magunknak. Meglepő, de kiváló még halak, kagylók és fehér húsok ízesítésére is."