2022. március 18., péntek

Fekete kellel ,csicsókával, dúsított, zöld lapcsánka!

Kertemben áttelel a fodros, és a fekete kel.

ITT olvashatsz róluk  bővebben.

https://nepgyogyaszat.com/cikkek/fodros-kel-a-szuperzoldek-sztarja/?fbclid=IwAR1Te1BhbkFuKgVgTPCrW8lA7e5sbvlu2nff2hWucdQhV5xxz5-ljwEnaEg


Igy teleltek át!
"A fodros kelnek igen alacsony a szénhidrát és kalóriatartalma, viszont nagy mennyiségű kalciumot, C Vitamint, folsavat, vasat, mangánt, káliumot, rezet, béta-karotint, rostot, luteint és az összes esszenciális aminosavat, valamint az egészség és szívvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakat a legkönnyebben hasznosuló formában tartalmazza. Kéntartalmú hatóanyagai is vannak, amelyek serkentik a szervezet méregtelenítő folyamatait, és segítenek egyes daganatos betegségek megelőzésében".

Most a fekete kel leveleit használtam fel egy adag, lapcsánka készítéséhez.

Került bele még a burgonya mellé, csicsóka, vörös hagyma, fok hagyma,tojás, só bors, és liszt.
Késes darabolóban(kutter) aprítottam fel a hozzávalókat.
Csicsókáim!
Ilyen szép zöld lett a massza.



Olajban sütöttem ki.