2015. június 6., szombat

Szűzpecsenye, Wellington módra!



Wellington módra készült a szűzpecsenye.
Most egy kicsit díszítettem is a leveles tésztát.
Mellette sült még fekete erdei sonkába tekert, medvehagymával, sajttal töltött szűz szelet is.






E-heti kenyerem.


Kenyér készült.
Most került az alapreceptbe :
3 ek félfogós
2 ek rétes
 2 ek rozsliszt is
1 ek búzacsíra
1 ek búzakorpa
A folyadék most fele tej-fele víz.
A folyadékot is pótoltam, a hozzáadott lisztek miatt.
Fél dl joghurt írója került bele. 
Nagyon finom lett.
Kacsazsírral ettem, még langyosan, mint gyermekkoromban az Édesanyám  frissen sült,kemencés kenyerét!
Nálam, most cserép edényben sült!



2015. június 4., csütörtök

Befőzés 2015.


Elkészültek az első, automatázott befőttek, tartósítószer nélkül.
Spenót, eper és eperdzsem készült.

Ez a befőző automata segít nekem ebben.


A gyümölcsnek megfelelően, beállított hőfokon és ideig , csírátlanít, nem szükséges tartósító szer a befőzéshez.

2015. június 3., szerda

Karamell készült, dobozos, sűrített tejből.



Végre kipróbálhattam  dobozos, sűrített tejből a karamell készítést!


Másfél órát főtt kuktában!
csodás íze van!
Marlenkát fogok készíteni vele!
Kóstolgatom, remélem nem fogy el a süti készítésig!
Ezt a receptet fogom használni.
http://sutnijo.hupont.hu/10/csokis-marlenka
Remélem ilyen szépre, és finomra sikerül majd!


2015. június 1., hétfő

Eperpudingos, rebarbara szószos palacsinta.


Van bőven eper, a rebarbara is szedhető.

Palacsinta készült, amit epres pudinggal  és rebarbara szósszal töltöttem meg.

Természetesen eper is került bele


A rebarbara és az eper , nagyon jó barátok. A rebarbara ad egy kis pikáns savanykás ízt az epernek.
A puding elkészítése egyszerű. 
Még melegen diónyi vaj kerül bele, így nem bőrösödik.
Tojás fehérjéből cukorral,eperrel habot kevertem, egy cs habfixálóval. Még melegen a pudingba kevertem ezt a habot.
Ettől laza és könnyű lett a puding.
A kétujjnyira darabolt rebarbarát kevés vízzel, és nyírfa cukorral pároltam puhára.