2013. március 8., péntek

Vendégségben.


A közeli városban jártam.
 Orvosi ellenőrzés, bevásárlás, unoka húgom, Arim, meglátogatása. 
Ilyenkor sok mindent megbeszélünk. 
Nem elég a napi telefon beszélgetés egy órája. 
Mindig van témánk. 
Gyermekkorunkat együtt éltük meg, van közös  élményünk bőven.
Finomsággal várt most is, mint mindig.
Telefonommal le is fotóztam.
Olyan jó összeállítás volt.
Sült csirke szárnyak,
 (remekül fűszerezve.)
A köret meg egy kész vitamin bomba!!
Egy jénaiban sok zöldséget sütött, kevés olíva olajjal  és mézzel volt meglocsolva. 
Csak gondolom, ezt éreztem.
Arra nem volt időnk, hogy ezt megbeszéljük!!! 
Éhesek voltunk!!!
Zöldségek: 
cékla szeletek
alma cikkek
 csicsóka karikák
sárgarépa hasábok, karikák
burgonya cikkek
hagyma
 A tetején sült zöld levelek.
petrezselyem, csalán, tyúkhúr, lucerna levél.
Ezek a zöldek már mind a kertjéből.
Azt hiszem nem hagytam ki semmit.
De majd jön és kommentben kijavít, ha valamit kihagytam.
Valami fenséges ízek!
A kép mindent igazol!


2013. március 6., szerda

Heti kenyerem.


E heti kenyerem.
Most nem kerültek bele magvak.
Annyit változtattam, hogy 1 dl vizet joghurttal váltottam ki.
Jó barnára, ropogósra sütöttem.

Kukorica lisztes hal.


A hal, joghurtban áll fél órát.
 Ez most tengeri halfilé.
Sóztam, borsoztam- citromborssal.
Meglocsoltam egy kevés zöld dió sziruppal.
Paprikás kukorica lisztbe forgattam.
Kevés forró olaj- vaj,  zsiradékba került.
Hamar megfordítom, hogy mindkét oldala megpörösödjön.
Mikor egyik oldal szép piros, újra fordítom.
Gombát pirítottam a vissza maradt zsiradékban.
A köret: párolt zeller, kelbimbó, sült gomba .
 Került mellé egy pár pikáns zöld dió karika is.
Az elmaradhatatlan citrom karikák teszik teljessé.

2013. március 3., vasárnap

Rakott babapiskóta.


Gyorsan elkészíthető édesség.
Krémet főzök.
3 dl tej
1 cs tejszínes puding por
 2 ek glukonon(cukorpótló)
tejet melegítem, közben elkeverem simára kevés tejben a pudingport
1 tasak kapucsínó port, 1 ek kávét is teszek bele,.
A forró tejben sűrűre főzöm. 
Még melegen elkeverek benne 5 dkg.nyi vajat.
Így nem lesz csomós.
Kihűtöm, még langyosan kerül bele 1 kis tasak (1 ek) zselatin por, amit 3 ek vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
3 ek maszkarponéval dúsítottam.
A piskótákat kávés tejbe mártom és rétegezem a krémmel. 
Az edény oldalát is kirakom  felezett piskótával.
Akár gesztenye is kerülhet bele egy rétegként.
Időnként gyümölcskrémmel, és darabos gyümölccsel is készítem.
Akkor természetesen gyümölcs pudingpor az alap.
Tetejére most csoki dara és jégcukor, meg szívecskék kerültek.
 Szeretem, mikor ropognak a fogam alatt!