Úgy örülök, hogy a nagylány unokám szeret sütögetni, és főzni is.
Ez a blog is azért tartalmaz , olyan részletes leírásokat, fázis fotókat, hogy neki adjon majd útmutatást, ha én már nem leszek.
Most is sütögettek a barátnőjével.
Egy kis kikapcsolódás a vizsgaidőszakban.
A testet is táplálni kell.
A tésztához
A töltelékhez
30 dkg sonka (vagy
füstölt-főtt tarja)
A tetejére
1 ek napraforgómag (hántolt)
10 dkg kockákra vágott sonka, vagy bacon
Kevés langyos, a cukorral ízesített tejbe belemorzsoljuk az
élesztőt, felfuttatjuk.
A sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk az
élesztős tejet, valamint apránként a többit is. Ha összeállt a tészta, az
olajat is beledolgozzuk.
Hagyjuk duplájára megkelni.
Amíg a tészta pihen, felaprítjuk a belevalókat, a tejfölbe
belenyomjuk a fokhagymát, ici-picit megsózzuk.
A megkelt tésztát kettévesszük, egyszerre nehéz lenne elnyújtani. 5 mm vastag téglalappá
nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a reszelt sajt és a
többi hozzávaló felét.
Feltekerjük, mint a bejglit.
Lekenjük a tetejét a tejfölös tojással, megszórjuk a magokkal.
Cikk-cakk alakzatban daraboljuk (/\/\/\). A másik adag tésztával ugyanígy
járunk el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ne közel egymáshoz, mert nőni
fognak.
Hőlégkeverésen és 180 fokon 25-30 percig sütjük.
De ez sütőnként
változik, érdemes időnként ránézni.