2014. április 30., szerda

Tökpüré leves.


A télen sütött tökökből mindig kapartam ki és fagyasztottam le kis adagokban.
Egy gyors püré leves készült most belőle Kevés vízzel felfőztem, só, bors az ízesítés. 
Össze turmixoltam, tejszínnel besűrítettem.
Pirított tökmag és kevés tökmagolaj került a tetejére.
Tápláló, könnyű leves.

Becsinált leves nyúlból.


Nagyon szeretem a nyúlhúst.
Ízletes és egészséges, sokféle képen elkészíthető.
Most az aprólékjából leves készült.
A felkockázott hagymát zsíron megpároltam, a zöldségeket is megforgattam rajta és felöntöttem vízzel. 
Sárgarépa, petrezselyem, karalábé,  és 1 db felkockázott burgonyát takar  a zöldség.
Bele kerültek a nyúl darabok.
Ízesítettem friss tárkonnyal, sóval borssal.
A végén házi cérnametéltet főztem bele.
Remek ízek jöttek össze.

Alma bundában.


Gyors desszert, váratlan vendég esetén hamar elkészül.
Almákat meghámozzuk, magházát kiszúrjuk.
karikákra szeleteljük.
Palacsinta tésztát készítünk,tojásból, lisztből tejből és kevés szódabikarbónából.
Ebben megforgatjuk az alma karikákat és forró olajban kisütjük
 Fahéjas porcukorral és zöld dió karikákkal tálaljuk.
A tejszínhab is illik hozzá.
Praktikus eszközök az alma csumázáshoz és szeleteléshez.
 Csumázó
Szeletelő

Póréhagyma leves.



Egy gyorsan elkészíthető leves,ami finom és tápláló is.
A póréhagymát feldaraboljuk és több léről alaposan megmossuk.
Annyi vízben, hogy ellepje,  3 gerezd fokhagymával, egy csokor kínai metélő fokhagymával feltesszük főni.
Most egy pár darab spárga is került bele, nem rontja el.
Sózzuk borsozzuk.
Aki szereti tehet bele húsleves kockát is.
Ha megfőtt leturmixoljuk.
Tejszínnel még felfőzzük és kész is.
Sonka csíkokat is főzhetünk bele.
Én külön megpirítottam a sonkát, a visszamaradt kókuszzsíron a kenyér kockákat.
Másnap leves gyöngy volt a feltétje.
Ettem már palacsinta csíkokkal, és zabpehellyel is.

Barackos túrós szelet,barna piskóta tésztával.



5db tojásból piskóta készül.
 5 db tojás
 5 ek cukor
1 ek olaj
3 ek liszt
2 ek kakaó
fél cs foszfát mentes sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral,olajjal a robotgép habosra keveri.
A fehérjét habbá verjük
A lisztbe bele kerül a sütőpor és a kakaó.
A habot és a lisztet kanalanként adagolom.
Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítjuk.
Sütőt előmelegítjük 200°-ra.
5 perc után mérsékeljük 180 C °-ra.
20 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát.

TÖLTELÉK
25 dkg túró
 20 dkg margarin
 4 ek porcukor
fél citrom leve
 2ek kukorica keményítő
3 dl tej
 1cs expressz zselatin
 őszibarack befőtt, eper
A margarint a cukorral ,citromlével simára keverjük.
A tejből, keményítőből főzött massza készül.
Még melegen diónyi margarint keverek bele, így nem bőrösödik be a teteje.
A kihűlt masszát a cukros vajhoz adagolom apránként.
A robotgép keveri simára.
Közben bele kerül a túró és a zselatin is, ez teszi stabillá.
A felkockázott barack befőtt is hozzá került.
A kihűlt piskótát ketté vágom,megkenem a krémmel.

Felébe epret is raktam.
Rákerül a felső lap, kissé rá nyomkodjuk.

Hűtőben 1 óra pihenés után szeletelhető.
Aki szereti csokimázat készíthet a tetejére, de enélkül is finom édesség.