2013. augusztus 8., csütörtök

Szilvás, krémes lepény.



Sárga ringló szilvát raktam be.
Befőtt és dzsem készült belőle.

Adva volt az alapanyag.
A szilvát megcukroztam barna cukorral.
4 tojásból piskótát készítettem.
4 db tojás
4 ek liszt
1 ek olaj
 4 ek cukor
1 tk sütőpor.
1kg szilva
barna cukor ízlés szerint
Egy közepes tepsit vastag, grill alufóliával kibéleltem, megvajaztam.
Erre került a cukrozott , lecsurgatott, szeletelt szilva.

Ráöntöttem a piskóta masszát.
220 C°-ra előmelegített sütőbe került.
10 perc után 180 C °-ra mérsékeltem, sült még 15 percig.
A sütőből kivéve egy sütőpapírral  bélelt fém tálcára borítottam, a szilva került felülre.

Mikor kihűl, egy pudingos vajkrém kerül rá.
Most fele tej, fele szilva lével főztem a  tejszínes pudingot.
Olvasztott csokit csurgattam a tetejére.
A szilva savanykás íze, a krém édessége , nagyon jó összhangban van. 
Tejszínhabbal, még finomabb.