2019. december 28., szombat

Héjas, töltött burgonya.


A maradék kacsa sülthöz készültek, ezek a töltött burgonyák.
A megmosott  egész burgonyákat, héjában megsütöttem,.
Most ebben a halogén izzós készülékben, 200C° -on 40 perc alatt sültek meg.
3 alma is megsült a burgonyák mellet,alufóliába csomagolva.





Félbevágtam, kivájtam.
A kivájt tölteléket 1 egész tojással,  1 ek tejföllel,
zöld fűszerkeverékkel, sajttal, párolt hagymával(A maradék töltelék, a  burgonya mellett párolódott alufóliában, pár karika kolbásszal, zsiradék nélkül) petrezselyem levéllel, hagymaszárral , őrölt piros paprikával, sóval borssal ízesítettem.
Összetörtem villával, jól kikevertem.
A Kacsa sült pecsenye levéből 1 ek-al raktam bele, egy kevés kacsa zsírral együtt.


A zöld levelek mind a kertemből valók.
A kivájt burgonyákat is megszórtam a zöld fűszer keverékkel.

Vissza töltöttem a burgonyákba, tetejére sajt került.
Jó érett sajtom volt.

200 C°-on 10 perc alatt meg  is pirult.
Tetejére kerültek a sült kolbász karikák is.
Még volt a kertemben rukkola, azzal együtt fogyasztottam.
Laktató, kiadós köret.