2007. december 15., szombat

Szép rongybabák, Lindától!

Nézzétek meg , nagyon eredeti.
http://www.lindababak.fw.hu
Üdv Olgis.

Válasz Sziszinek!


Kedves Sziszi! Sajnálom, hogy nem vagyok Erdélyi, de volt ott ismerősöm. Jártunk is át hozzájuk, de idős emberek voltak, és már nincsenek. 1943 óta gondozta Édesanyám, mikor ő elment én egy ismeretlen sírját, aki az átvonuláskor halt meg a falunkban. Megtaláltam a hozzátartozókat 40 év után. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor a két felnőtt fiú állt az apja sírjánál kézen fogva, és hullott a könnyük. Ugyanúgy viszem a virágot arra a sírra is, (most már fej fája is van) mint a szüleimre. Jó érzés, hogy ismeretlenül is leróhatom a kegyeletet, ha már a történelem ilyen helyzetet teremtett. Sajnos a kapcsolatom megszakadt a családdal.

Kívánok Boldog Karácsonyt mindenkinek, rajtad keresztül. Jó lenne ha címed is lenne.
Üdv. Olgis.




2007. december 9., vasárnap

Som szósz




SOM SZÓSZ



Savanykás ízén túl a som élettani hatásai is igen fontosak. A kertünkben terem. lekvárt is készítek belőle. Fagyasztok is le. Most ebből készült a szósz.

Kevés vízben, cukorral, csipet sóval, pici citrom , vagy lime héjjal puhára főzöm, majd tejszínnel simára kevert étkezési keményítővel sűrítem, éppen csak felfőzöm. Sült húsokhoz nagyon pikáns szósz.




A teraszon is ő vár!

Posted by Picasa

Hozzánk már fagyöngy alatt érkezel!


Posted by Picasa

Tengeris töltikék--Adventi várakozás

http://picasaweb.google.com/rolvisa/Karacsony
Itt tekintheted meg, hogyan készülünk a Karácsonyra.
Fagyöngy, fenyő minden mennyiségben!
 Kivilágítás, hallgatom a Karácsonyi énekeket!

TENGERIS TÖLTIKÉK





Finom tengeris (kukorica kásás)káposztát készítettem.
Kertben termett kukorica kásából, juh hússal, sok fokhagymával, olajban megpirított vöröshagyma, színes bors, só.
 És göngyölheted, szőlő levélbe, torma levélbe, akár kelkáposzta, édes káposzta, savanyított káposzta levél is szóba jöhet. 
Én mindet felhasználtam.
Az összhatás! Leírhatatlan.
Még egy kis friss kapor is volt a kertben az aljára, cserépből rozmaring ág( a birka ízesítő fűszere) apróra vágott káposzta. 
Szorosan egymás mellé, vas fazékba kerülnek, rá meleg víz, hogy ellepje. Egy kisebb fedővel lenyomatom.
 Ha felfőtt paradicsom lé(saját befőzés) kerül rá. 25-30 perc alatt kész.
Közben rázogatom, oda ne égjen. Bebugyolálom abrosszal, állni hagyom, hogy a lé jól felszívódjon a kásába. 
Füstölt sonkával, de bármilyen hússal is finom, laktató.