2013. szeptember 11., szerda

Főtt, sült tarja.


A sertés tarját egyben, kuktában megfőztem.
Sárga és fehérrépa, 1 db hagyma, szemes bors, tárkony, 1 paprika,1 paradicsom került a kuktába mellé.
Hagytam kihűlni, utána  felszeleteltem.
Egy fej hagymát megfonnyasztottam, sertéssült fűszeres olajban.
A hús szeleteket ezen átforgattam.
Héjában főtt burgonyát is felpirítottam eben a fűszeres olajban.


Vegyes zöld saláta és zöld dió került mellé.


A visszamaradt hús levében reszelt tésztát főztem ki.
Kész lett a leves is.

2013. szeptember 10., kedd

Fácán mell, fűszeres papírban.

Most először próbáltam ki a fűszeres sütő papírt.
Fácán mellet sütöttem benne.
A klopfolás után a papírra helyzetem a húst.




10 percet pihentettem, addig átjárták a fűszerek.
Száraz serpenyőbe, egyszeri forgatással szép pirosra sültek

Zöld dió cikkekkel díszítettem.


Most kínai kelkáposzta főzelék volt hozzá a köret.




Jó étvágyat kívánok!.