2015. október 23., péntek

Kenyér lángosom!


Ha kenyér sül, mindig elveszek a tésztájából 2 gombócot és lángost sütök belőle.

Most is így volt.
Nagyon finomak lettek.


Szárított kapor,fokhagymás libazsírban, és sajt került rájuk.
 Pizza alappal megkenem, egy kis rukkola is akad a kertben és a sonkától is finom.



2015. október 21., szerda

Tökvirág,zöldségek, sörös bundában!


Ez most a 

Sörtésztában is finomak a zöldségek.
Sörtészta bunda.
2 tojás
1 dl sör,
 3 ek rizsliszt
Jó simára keverem habverővel.
A sörtől laza lesz a tészta.
Olyan, mint egy sűrű palacsinta tészta.
A zöldségeket lisztbe forgatom, így jobban tapad rá bunda.
Forró kókusz olajban sütöttem ki.
Puffasztott amaránt, vagy szárított búza csirát is keverhetünk a bundába.
Sok mindent készítek a cukkiniből, de a virágját eddig még nem használtam fel.
Most ez is megtörtént.


Bundáztam még, karfiolt, cukkinit,  céklát, mángold nyelet, gombát is.
Most rizslisztet használtam a bundázáshoz.

2015. október 20., kedd

Hal,cukkini, burgonya, sörös bundában.


A hal szeleteket sózom borsozom, rizs lisztbe forgatom, aztán a sörös palacsinta tésztába.
1 dl sört, 3 ek lisztet, 2 db tojást , simára keverek habverővel
 Mindig a liszt és a folyadék határozza meg az állagát, hogy kell-e még bele liszt, vagy esetleg sör.
Most a masszából maradt, és cukkini karikákat is sütöttem.
Kókusz olajban sültek. 
Köret.
2 nagyobb burgonyát héjastól megsütöttem a mikróban, 800 W-on 6 perc alatt.
Meghámoztam, félbe , majd a feleket cikkekre szeleteltem
A burgonyákat átforgattam az olajban, pirosra sültek.
Egy párat a sör tésztában is megforgattam, nagyon jó lett.
Körte, alma, birsalma kompótot készítettem hozzá, fahéjasan, citromosan,édesítővel.