2008. január 30., szerda

Az ezerarcú pestó.


Nyáron , mikor a fűszernövényekből bőséges a választék, gyakran készítek pesztót. 
Mozsárban, késes darabolóban, vagy turmixban.
 A képen egy meleg szendvics alapjának használtam fel.
itt még egy kis pirított mandula is került hozzá.
Ha rá nézek a friss bazsalikom illatát, most is érzem.
Medvehagymából, bazsalikomból, metélő fokhagymából  és rukkolából is szoktam készíteni.
Készíthető még, petrezselyem levélből és metélő hagymából is.
Valójában, minden ehető zöld levélből.
Láttam már mangold levélből,és fodros kelből  is készíteni.
Ez a HÉT alkotórész szükséges hozzá. 
medvehagyma
fokhagyma
oliva olaj
tengeri só
bors
fenyőmag 
(vagy dió- mandula--szárazon pirítva)
sajt
Tésztára,pirítósra, meleg szendvicsre, egyaránt finom.
Készíthető vele akár croiassant is.