2017. szeptember 17., vasárnap

Gesztenye krémes, piskóta tekercs.


Piskótát sütöttem.
5 db tojás 
5 ek kristály cukor
pici só
habosra keveri a robotgép
5 ek sima lisztbe elkeverünk 1 cs sütőport
 kanalanként állandó everés mellett, hozzá adjuk a habos tojásokhoz.
 3-4 evőkanálnyit kakaóval ,megszínezek.
Nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a masszát.
Tetejére csurgatom a kakaós masszát spirál alakban, majd megmárványozom.

 Forró sütőbe kerül, 10 perc után 150 C°-on még 15 perc sütés.
A tetejére sütőpapírt rakok, még melegen, megfordítom, az aljáról lehúzom a sütőpapírt.

Feltekerem, beborítom a papírral, amíg kihűl. 

Kihűlés után kitekerem, még hagyom szellőzni, hűlni, aztán kerül rá a krém.
Gesztenyés vajas, pudingos krém
fél cs tejszín ízű puding porból 2.5 dl tejjel pudingot készítek.
Még forrón diónyi vajat keverek el benne, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

 15 dkg vajat 4 ek átszitált porcukorral elkeverek, robotgéppel habosítom, kanalanként hozzá adom a kihűlt pudingot.
A legvégén fél csomag gesztenye masszát keverek el benne. 
A piskóta lapot ezzel a krémmel megkenem, feltekerem.

Hűtőbe kerül szeletelés előtt.