2010. február 20., szombat

Hagyma lekvár.


Hagyma lekvár
A gyors darabolóval, felaprítottam 5 fej lila hagymát, 2 db almát.
2 ek barna cukorral, 1 ek vajjal, 1 ek ecettel, egy szál zeller levéllel a gázon állandóan kevergettem, amíg kissé összeesett.
Felöntöttem 1.5 dl vörös borral, és puhára főztem. A végén 1 ek sütő rum és fehér bors került bele.
Holnapra libacomb sült, azzal fogom tálalni .
Holnap lesz fotó is róla.

Hagyma lekvár.


Hagyma lekvár
A gyors darabolóval, felaprítottam 5 fej lila hagymát, 2 db almát.
2 ek barna cukorral, 1 ek vajjal, 1 ek ecettel, a szál zeller levéllel a gázon állandóan kevergettem, amíg kissé összeesett.
Felöntöttem 1.5 dl vörös borral, és puhára főztem. A végén 1 ek sütő rum és fehér bors került bele.
Holnappra libacomb sült azzal fogom tálalni .
Holnap lesz fotó is róla.

Sütögetés

Szombat délelőtt , nyitott ajtónál, jó friss levegő, és főzőcskéztem.
Begyújtottam a sütőt és egy leveles vajas tésztát kinyújtottam.
Nagy köröket szaggattam ki belőle, amit a muffin sütő kis vájataiba igazítottam.
Gondoltam kis kosárkák lesznek belőle, ami majd főzött krémmel megtöltök..De akkora golyók lettek,mint egy fánk. Csak az újra nyújtott tésztából lett egy pár kosárka.
Holnap készül krém a nagy golyókba.
Kénytelen vagyok magamnak sütni, mert a cukiba vett sütikre allergiás vagyok.Illetve a benne lévő vaníliára. Kipirosodik tőle e bőröm.
A gofrit meg már meguntam, egy időre.
De az a a baj, ha megsütök egy  adag tésztát és megeszem, csak rakódik rám.
Legtöbbször elajándékozom a felét. Vannak kis barátaim, gyerekek, akik szívesen elfogadják.
Vagy ha, olyan lefagyasztom és viszem a gyerekeknek, ha megyek.
          A belseje ilyen szép leveles lett.


Derelye készült!

 Szombati ebédem. Lefagyasztottam a múltkor vagy 15 db derelyét. 
Volt saját készítésű zsemlemorzsám.
Magozott meggyel, barna cukorral és darabos dióval dúsítottam.
Nagyon jól esett a húsos napok után.

2010. február 14., vasárnap

Gofri készült.

Ma megint gofri készült, most nem fotóztam.
Az alapreceptbe kevertem,áfonyát, darabos diót,reszelt almát.
Jutus-szót fogadtam és az ajándék cukrokat is felhasználtam.A tetejére szórtam jégcukrot, aztán a fahéjas szórócukorból is.Olyan illat volt a konyhába, mint a Karácsonyi mézesek sütésekor.
Szombaton a felét, ma a többi részét sütöttem ki frissen.
Újítottam is.Együtt vertem habosra a tojásokat a robot géppel és nagyon jó lett így is.Nem fontos a fehérjét külön felverni.A vajat meg kissé felolvasztva kevertem bele a legvégén.
Én a piskótához is együtt verem fel.mindig szépen feljön.
Hát mit mondjak! Oda a heti fogyókúra!