2014. január 29., szerda

Blogjáték.


Valamikor 2-3 éve a Blogdíjak adományozása volt a divat blogger körökben. 
Aztán egy idő után valahogy "terhessé" vált a különböző blogokon kutakodni, tanulmányozni, hogy szerintünk ki mivel érdemelte ki, hogy díjat kapjon tőlünk.
 Különben is, mostanában a facebookon "zajlik az élet", ahol jóformán mindenki fenn van, ismerősnek jelölve, vagy a különféle csoportokba tömörülve ott vagyunk mind egy helyen.
A blog élet pedig szinte "elsatnyult".
Ilyesmi meggondolásból indította Szera ezt a játékot, melynek szabályai hasonlóak a díjátadós játékéhoz.
Játék menete:
1. Linkeld be azt a személyt a blogodba, aki megjelölt.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Jelölj ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Értesítsd a kijelölt személyeket egy hozzászólásban a blogjukon.
 Engem marisz jelölt a játékra.
Magamról.
1.    Nyugdíjas vagyok, aki mindent szeret kipróbálni.
2.    Kicsit bezárkóztam, nem járok közösségbe. A net sok ismerőssel összeköt. 
Írom a blogom, és várom  az ötvenezredik látogatót.
3.     Van egy csoportom a Facebookon.
               https://www.facebook.com/groups/praktikus/
4.Egy kertes blogot is írok „ Olgis kertje és virágai”.
5.Ez az oldal is az enyém: Olgis receptjei https://www.facebook.com/pages/Olgis-receptjei/616631755049854
6.Több lapban és oldalon publikálom a receptjeimet, ingyen és bérmentve.
Benevezek receptversenyekbe, kisebb, nagyobb sikerrel.
7. Kézimunkázom, fotózom, családfánkat készítem, sütök, főzök, és imádom a családom.

 Akiknek tovább adom
Egy kreatív blogot olvashatsz nála.
Csodálatosan díszíti a tortáit, remek háziasszony.
 Csak minőségi alapanyagokat használ.
 Ő maga gyúrja a rétest.
Bakonyi karfiolját ki kell próbálnod.
Vigyáz a környezetére, egészségesen főz.
    Ő ezt vallja:” Mond, meg mit eszel, megmondom ki vagy.
Remélem folytatjátok ezt a játékot!



2014. január 27., hétfő

Sült hal, héjában sült burgonyával.


A gyors ebéd, vagy vacsora megoldható vele.
A halat sózom ,citrom borsozom.
A kukorica lisztet paprikával ízesítem, ebben megforgatom.
 Kevés kókuszzsírban  mindkét oldalát  fedő alatt 2-2 perc alatt kisütöm.
Most tengeri halfilé sült.
Közben sül a mikróban a megmosott egész burgonya.
800W 5 perc elég neki. 
 Villát beleszúrva lehámozom,negyedelem és megforgatom a hal után visszamaradt kevés zsiradékban.
Szép pirosra sütöm, megszórom sült burgonya fűszersóval.
 Kész is az egy tál étel. 
Általam készített vegyes savanyúsággal fogyasztottam.
Tipp: a burgonyát pár percre konyhakendővel letakarom, így könnyebben lejön a héja.
A zsiradékban sütött hal és burgonya ropogósabb, mint olajban sütve.
A pálma és a kókuszzsír nagyon egészséges.
Én ezeket használom.

2014. január 26., vasárnap

Heti, korpás kenyerem.


Nálam e-szerint a recept szerint készül a KENYÉR
Most egy kicsit változtattam.
Raktam bele 2 ek korpát
 1 ek  búzacsírát is. Ezért még egy kis folyadékot adtam hozzá.
Most fele víz, fele tej-et használtam.
Nagyon puha, ízletes lett a kenyerem.