2014. október 30., csütörtök

Marcipános golyók, maradékból, sütés nélkül.


Olyankor készítem, ha maradnak piskóta darabok, egy süteményből.
Van "hulladék" pl. a hólabda készítésekor is.
Vagy egyszerűen csak körbe vágom a széleket.
Még jobb, ha vajas krémmel van töltve a sütemény, akkor már csak össze keverem egy kis lekvárral.
A felébe sült tök püré is került.

Babapiskótából is készülhet.
A mikrós süti is kiváló alapanyag hozzá.
Kerülhet bele kókusz, vagy darált dió.
Vajat,cukrot adok hozzá , szükség szerint.

Az aszalt barackot,áfonyát gyümölcs teába áztatom.
A barack belsejébe kerül a marcipán ,vagy birs sajt,vagy
 áfonya szem. 

A masszából golyókat formálok, kicsit kinyitom és ide kerül a marcipános,áfonyás barack.

Barack helyett zselés cukorkát, birsalma sajtot,zöld dió befőtt darabokat, is rakhatunk bele, vagy áfonyát.
Ezután már csak azt kell eldönteni, hogy csokiba mártjuk, vagy ételszínezővel színezett kókusz reszelékbe forgatjuk. 
Most rúdban is megformáztam,és krémet simítottam rá.

Csokizhatjuk, csak az egyik felét is, így még érdekesebb.
Színezett kókuszban meghempergetve.