2019. március 3., vasárnap

Tiszai keszeg ,paprikás, kukoríca lisztben sütve!




Most finom Tiszai keszeget sütöttem. Beirdaltam, majd a
gerince mentén, majd keresztbe is felvágtam, azaz, negyedeltem.
A  halat fél órára, tejben áztatjuk.
A tejet lecsepegtetjük és a paprikás, borsos kukoríca lisztbe kiforgatjuk.
Forró mangalica zsírban a legfinomabb kisütni, amihez teszünk diónyi vajat is.
A zsiradékban előtte kisütünk egy felkarikázott fej hagymát, 2 gerezd fokhagymát.
Ezek a zsiradékot meg ízesíti, finomabb lesz a halunk íze.
Héjában sült, hámozott, majd negyedelt, a zsiradékban felpirított burgonya a körete.
Az elengedhetetlen savanyú káposzta a kísérője.

Kapros, csirkemell!



Hozzávalók 
1 csirkemell
 1 ek olaj
 só, bors.
 1 kk piros paprika
 1 ek kapor levél
 csirke fűszer
 1 doboz kukoríca
 1  kis üveg szeletelt gomba
 1 pohár tejföl.
 1 dl húsleves.
1 ek kukoríca keményítő.
 A zsiradékon a befűszerezett, apróra vágott  húst megpörösítjük.
Felöntjük kevés vízzel.
Hozzá adjuk a kaprot, sót, borsot.
A vége felé a gombát a, kukoricát.
Vissza pároljuk zsírjára., majd felöntjük a húslevessel.
Behabarjuk, jól kifőzzük.
Köretként saját, gyúrt metélt, másik alkalommal , főtt bulgur ,pirított dió, került hozzá.