2008. január 24., csütörtök

Zselés szelet.


 
                                                    ZSELÉS SZELET

10 tojás fehérjéből kemény habot verünk, 30 dkg porcukrot kanalanként adva hozzá. 10 dkg tördelt étcsokit, 10 dkg darabos diót, 10 dkg zselés cukrot fel vágva darabokra, ezeket 10 dkg liszttel el keverve, óvatosan hozzá keverjük, inkább szárítjuk, mint sütjük.
Sütünk 2 db 4 tojásos piskótát.(nagy gáz tepsibe)
A két piskóta, közé kerül a zselés lap, a következő krémmel.
KRÉM: fél liter tejből 6 evőkanál liszttel, a 10 tojás sárgájával főzött krémet, készítünk. Ha ki hűlt, össze keverjük a 20 dkg cukor, 20 dkg vaj sima keverékével, 1 db át szűrt citrom levével.
Piskóta, krém, zselés lap, krém, piskóta, tetejére porcukor, de kerülhet rá rózsaszín máz is, így mutatósabb.

Citromos máz: 
3 ek átszűrt citrom lé 
20 dkg porcukor 
3 ek olaj
 Rózsaszín máz:
3 ek megy lé
30 dkg porcukor 
3 ek olaj 
Jó simára ki keverjük.
Márványozás: a fel kent rózsaszín mázra vékony csíkban, kb 3 ujjnyi távolságra fel csurgatjuk a fehér mázat. Egy kés hegyével „S „alakban el húzzuk a csíkokat,márványozzuk.
A fehér mázból, márványozáshoz elég a harmad részt ki keverni.

Nincsenek megjegyzések: