2023. május 23., kedd

Fűszervaj készítése!





A fűszeres vajnak nagy hasznát vesszük, amikor télen nincs friss zöld levelünk.
Kéznél van egy gyors hús sütésnél, vagy püré levesnél is.
Készíthetünk vele mártást is.
Vagy a kijevi csirkemellhez is használhatjuk.
 Sült húsok, szendvicsek ízesítője is lehet.
Az olaj íze szelídebb lesz, ha diónyi vajat teszünk hozzá.
És ha ez még zöld fűszeres, akkor nagyon pikáns lesz az étel.
Nagyon sokoldalúan felhasználható.
Mindig kéznél van , ha lefagyasztjuk.
Formázhatjuk, hengerré, golyóvá, jégkocka készítőben is formázhatjuk kis kockákra.
Petrezselyem, medvehagyma, rozmaring metélő fokhagyma, zeller szár, metélő hagyma, kapor, bazsalikom, menta.
Mind alkalmasak a  fűszervaj készítéséhez.
Fűszerolaj is készülhet!
Nálam  olaj, zsályából készült.
Nálam medvehagymás és metélő fokhagymás hengerek készültek.
Metélő fokhagyma

Medvehagyma


A vajat szoba hőmérsékleten habosra keverjük. 
A zöld fűszereket finomra vágjuk, és össze keverjük a vajjal.
Só, bors is is kerülhet bele.
 De, natúran, só, bors nélkül tudjuk praktikusan, sokoldalúan, hasznosítani.
Folpakba, hengerré tekerve, kerültek a fagyasztóba.

Nincsenek megjegyzések: