2013. április 14., vasárnap

Medvehagymás csirkemell tekercs



Jó vékonyra kiklopfolom a csirke mellet, folpak alatt.
Sóval, durvára őrölt színes borssal megszórom
Sajt, rá a medvehagyma levél, sonka, megint sajt kerül. 
A végére egy sorban őszi barack cikkek, aszalt szilva,és feltekerem a folpakkal, amibe klopfoltam.
Kicsit pihen, érnek az ízek. 
Vajjal dúsított olajban átforgatom és megy a grillbe.(ha több is készül a sütőbe)
Tejszínnel kenegetem és 10 perc alatt pirosra sül.
Most fűszeres toast lapka sajt került bele, ami nagyon pikáns ízt ad neki.
Szeleteléskor a medvehagyma zöld színe nagyon mutatós és jóízű is.
Készült már spárgával is, barack helyett.
 és saját zöld dió befőttel, szilva helyett.
Hidegen is finom. Vendégvárónak előre elkészíthető. 
Most medvehagymával, a spenót helyett.
Kétféle sajt, medvehagyma.
Sonka
Már zöld dió is került rá,  az aszalt szilva ,áfonya és barack mellé.

   Tejszín, és vaj  a tetejére.
Sütés közben még kenegetem tejszínnel.
A végén grillezem kicsit.
Csodálatos ízvilág  a zöld dió, az aszalt szilva édessége, a barack íze  a medvehagyma fűszeres, fokhagymás izével keveredve.


1 megjegyzés:

szimlne írta...

Olgikám!

Ügyes vagy,kár,hogy nem tudtam megkóstolni.
puszi Zsu