60 dkg liszt
2 kk só
1 ek olaj.
1 kk cukor.
1 kk sikér
fél kk aszkorbin
20 dkg vadkovász
20 dkg vadkovász
Jénait nedves
sütő papírral béleltem ki így raktam bele , a tetejét bevagdostam, újabb 20
perc pihenés.
10 perc a sütőben
200C°-on, majd 170C°-on 45 perc.
A jénai tetőt sajnos
késő vettem le, kicsit lenyomta a kenyér tetejét.
Vízzel spicceltem be,
egy lábasban víz is került mellé.
Nagyon szép lett.
Most az olajt kihagytam belőle..
Most az olajt kihagytam belőle..
Eddig még egy kenyerem
sem beszélgetett velem.
Vajon ő fog
cserepesedve beszélgetni?
Mindjárt kiderül.
Mindjárt kiderül.
Ilyen finom és szép
kenyeret még nem sütöttem.
Szeltem egy jó vastag
szeletet, mint gyerekkoromban.
De haragudott érte az Édesanyám!
De haragudott érte az Édesanyám!
Szerinte meg becstelenítjük
a kenyeret, ha ilyen vastagot vágunk belőle.
Eltenni is csak az alján fektetve szabad, mert ha másképp rakjuk," megfájdul a háta annak, aki sütötte".
Ezt tartotta a közmondás.
Édesanyám minden sütésből adott a tyúkoknak is.
Eltenni is csak az alján fektetve szabad, mert ha másképp rakjuk," megfájdul a háta annak, aki sütötte".
Ezt tartotta a közmondás.
Édesanyám minden sütésből adott a tyúkoknak is.
Megkentem Erdélyből
kapott házi vajjal, olvadt rajta.
Aki nem kóstolta el sem
tudja képzelni ezt a fenséges íz világot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése