A darált húsos,zöld fűszeres, füstölt paprikás töltelék készen várta, a fagyasztóban a felhasználást.
A pankó morzsa is előre elkészült, saját sütésű kovászos kenyérből, így gyors ebéd lett.
Karfiolis meg volt párolva a panírozáshoz.
a laskára vágott mangold levéllel,
1 ek kacsazsírral,
1 fej kockára vágott vörös hagymával,
és egy cikk fokhagymával.
A petrezselyem levél a végén került hozzá.
Egy kevés sarkantyúka levél helyettesítette a borsot.
Kissé összetörtem a kész,leszűrt burgonyát villával, és meglocsoltam a zsiradékkal, amiben a rántott palacsinta és a rántott karfiol sült.
Készült még mellé fodros kel levélből,lila hagymából, ropogós is.
Az őszi kert ajándéka a , mangold, a fodros kel.
A rukkola,és a piros erezetű sóska, salátaként szolgált, az ebédhez.
2 megjegyzés:
Kedves Olgis!
Nagyon jókat írsz, tetszenek a receptjeid is.
Egyben korrigálnálak: amit fodros kelnek gondolsz, az fekete kel. Keress rá a neten a fodroskelre.
Hol vetted a magját? És a színes sóskáét? Köszi előre is: Helga
Köszönöm a korrigálást,én fodrosnak kaptam a magot.Ajándékba kaptam a magokat. Csere-bere volt.
Megjegyzés küldése