2020. november 7., szombat

Rántott palacsinta, és karfiol, mangoldos burgonyával.

 

A rántott, palacsinta a család kedvence.
A darált húsos,zöld fűszeres, füstölt paprikás töltelék készen várta, a fagyasztóban a felhasználást. 
A pankó morzsa is előre elkészült,  saját sütésű kovászos kenyérből, így gyors ebéd lett.
Karfiolis meg volt párolva a panírozáshoz.
A  sós burgonya együtt főtt:
a laskára vágott mangold levéllel, 
1 ek kacsazsírral, 
1 fej kockára vágott vörös hagymával,
és egy cikk fokhagymával. 
A petrezselyem levél a végén került hozzá.
Egy kevés sarkantyúka levél helyettesítette a borsot.
Kissé összetörtem a kész,leszűrt burgonyát villával, és meglocsoltam a zsiradékkal, amiben a  rántott palacsinta és a rántott karfiol sült.
Készült még mellé fodros kel levélből,lila hagymából, ropogós is.
Az őszi kert ajándéka  a , mangold, a fodros kel. 
A rukkola,és a piros erezetű sóska,  salátaként szolgált, az ebédhez.







2 megjegyzés:

undercover írta...

Kedves Olgis!
Nagyon jókat írsz, tetszenek a receptjeid is.
Egyben korrigálnálak: amit fodros kelnek gondolsz, az fekete kel. Keress rá a neten a fodroskelre.
Hol vetted a magját? És a színes sóskáét? Köszi előre is: Helga

Olgis írta...

Köszönöm a korrigálást,én fodrosnak kaptam a magot.Ajándékba kaptam a magokat. Csere-bere volt.