2023. január 9., hétfő

Gesztenye krémes, havas háztető!

                            


Ünnepi alkalomra, torta helyett is megfel.

Most egy blogjátékra készült. 
A  Parókia konyháján túl blog, ITT
Hull a hó, hull a hó című blogjátékára.

8 tojásból piskótát sütünk,  nagyobb tepsibe.
Erre kerül a krém, a krémre a darált keksz massza.
Krém: 1 cs tejszínes pudingporból 2 dl tejből főzött krém alapot, készítünk.(még melegen diónyi margarint elkeverünk benne,( ettől nem bőrösödik be a teteje)
1db ráma margarint habosra keverünk4-5 EK porcukorral.
A kihűlt pudinggal 1 EK rummal (aroma is jó) jól elkeverjük. 
Hozzá keverünk 2 cs gesztenye masszát.
Keksz massza: fél kg darált háztartási kekszhez adunk
 1 EK rumot,
 4 EK baracklekvárt,
 10 dkg darált diót, 
3-4 EK kókuszreszeléket. 
Jól átkeverjük. 
Ehhez jön még: 3 EK kakaó 1.5 dl tejjel, 10 dkg porcukorral, simára keverve, felfőzzük, még melegen elkeverünk benne egy rámát. 
Ha kihűlt a kekszhez keverjük,fokozatosan, nem egyszerre, nehogy lágy legyen.
Ha lágy lenne, mehet bele  még kókusz reszelék, vagy keksz .
A piskótára kenjük a krémet, rá kerül a keksz massza, szépen rásimítjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel (ez a hó).

Nincsenek megjegyzések: