2007. november 17., szombat

Derelye készítés


Tésztát gyúrunk, liszt, tojás , kevés víz, só hozzáadásával. Kicsit lágyabb legyen a leves tésztánál. Kinyújtjuk, formázzuk, szilva lekvárral, kapros túróval is tölthetjük. Forró vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Zsemle morzsát vajon megpirítjuk, cukorral, darált dióval ízesíthetjük.



3 megjegyzés:

Shyel írta...

Halihó :)
Kösz a látogatást. :) Nem értem, miért szerénykedtél - szép ez a blog, ügyesen szerkeszted. :)
Kívánom, hogy az idő múlásával gazdagodjon tartalomban, látogatókban.

Puszi: Coramonde

IKA írta...

Kedves bloggeranyó!! Nagy örömmel láttam a derelyerecepted és még nagyobb örömmel azt a kis fehér eszközt,amivel készítetted. Én egyszer kaptam egyet kölcsön, rettentő ügyes kis találmány! De nem tudom, hol szerezhetem be, pedig családunk több "szakácsnője" pályázik rá! Kérlek tudnál e tippet adni, hol keressem? Budapesten vagy Kecskeméten forgolódom. Köszönöm a segítséged. Email címem:reinhardtg@freemail.hu

IKA írta...

Kedves Bloggeranyó!! Nagy örömmel találtam a derelye receptedre és még nagyobb örömmel láttam azt az ügyes kis eszközt, amivel készítetted. Én kölcsön kaptam már, de a tulajdonosa nem tudja hol vette. Tudnál e nekem tippet adni, hol keressem? Már családunk több "szakácsnöje" is pályázik erre a kis okos szerkezetre. Email címem:reinhardtg@freemail.hu
Segítségedet nagyon köszönöm! IKA