2007. november 17., szombat

CSIRKEMELL TEKERCSEK


A csirkemell filéből nyitott szeleteket készítek. 

Sózom, borsozom, saslik fűszerkeverékkel beszórom. 
Folpakra helyezve, a hártyás oldalát kissé megveregetem, a kés fokával..
 A folpakba tekerve fél órát pihen. 
Addig előkészítem a tölteléket. 
Az aszalt szilvát, aranymazsolát vörös borba áztatom. 
A spárgát, spenótot, előfőzöm. Gauda sajtot szeletelek,nem túl vékonyra.
A filére kerül előbb a sajt, aztán a spenót, rá a szilva, aminek a közepébe aranymazsola szemeket dugok. 
A következőbe a szilva helyett spárga, majd sonka kerül.
 A spárga alá kerülhet sonka is.
Feltekerem, a széleket megkenem tojással, kevés olajon serpenyőbe, minden oldalát megpirítom.
 Előmelegített sütőbe teszem, és tejszínnel kenegetem. 
Hidegen szeletelem. 
Előre elkészíthető, mutatós hidegtál.


Nincsenek megjegyzések: