A csirkemell filéből nyitott szeleteket készítek.
Sózom, borsozom, saslik fűszerkeverékkel beszórom.
Folpakra helyezve, a hártyás oldalát kissé megveregetem, a kés fokával..
A folpakba tekerve fél órát pihen.
Addig előkészítem a tölteléket.
Az aszalt szilvát, aranymazsolát vörös borba áztatom.
A spárgát, spenótot, előfőzöm. Gauda sajtot szeletelek,nem túl vékonyra.
A filére kerül előbb a sajt, aztán a spenót, rá a szilva, aminek a közepébe aranymazsola szemeket dugok.
A következőbe a szilva helyett spárga, majd sonka kerül.
A spárga alá kerülhet sonka is.
Feltekerem, a széleket megkenem tojással, kevés olajon serpenyőbe, minden oldalát megpirítom.
Előmelegített sütőbe teszem, és tejszínnel kenegetem.
Hidegen szeletelem.
Előre elkészíthető, mutatós hidegtál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése