Szeretem a bundázott dolgokat.
Most gomba,bimbós kel, zeller készült.
Sajtot is kipróbáltam bundában és működik.
A bunda: 2 db tojás, 1.5 dl tej, 1 kk szóda bikarbóna, annyi liszt, hogy ne legyen folyós.
A palacsinta tésztától sűrűbb állagú legyen.
A bundázandó zöldségeket lisztbe forgatom.
Magasabb edényben olajat forrósítok, diónyi vajjal.
Ebbe kerülnek a masszában megforgatott zöldségek.
Nagyon hamar megfordítom, hogy a másik oldaláról ne folyjon le a massza.
Mikor már szép arany sárga még egyszer megfordítom.
A sajtot megvizezem.
Lisztbe forgatom, majd kibundázom.
Őt minden oldalán hamar fordítom, hogy bevonja a tészta.
Csodálatos ízt ad neki a rásült bazsalikom.
Most "cifrázott" héjas burgonyák sültek hozzá, amit előbb mikróban kissé meg pároltam, majd az olajban átforgattam.
Jégsalátát ettem hozzá, majonézes, mézes. joghurt dresszinggel .
Jégsalátát ettem hozzá, majonézes, mézes. joghurt dresszinggel .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése