2013. március 3., vasárnap

Rakott babapiskóta.


Gyorsan elkészíthető édesség.
Krémet főzök.
3 dl tej
1 cs tejszínes puding por
 2 ek glukonon(cukorpótló)
tejet melegítem, közben elkeverem simára kevés tejben a pudingport
1 tasak kapucsínó port, 1 ek kávét is teszek bele,.
A forró tejben sűrűre főzöm. 
Még melegen elkeverek benne 5 dkg.nyi vajat.
Így nem lesz csomós.
Kihűtöm, még langyosan kerül bele 1 kis tasak (1 ek) zselatin por, amit 3 ek vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
3 ek maszkarponéval dúsítottam.
A piskótákat kávés tejbe mártom és rétegezem a krémmel. 
Az edény oldalát is kirakom  felezett piskótával.
Akár gesztenye is kerülhet bele egy rétegként.
Időnként gyümölcskrémmel, és darabos gyümölccsel is készítem.
Akkor természetesen gyümölcs pudingpor az alap.
Tetejére most csoki dara és jégcukor, meg szívecskék kerültek.
 Szeretem, mikor ropognak a fogam alatt!







2 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Nem rossz!!!Egy adag jöhet most!!

Olgis írta...

Küldöm!