10 éve készítettem utoljára.
Még van is belőle egy kis üvegben egy szem.
Ma leszedtem a diót.
Egy villával megszurkáltam négyszer.
Tehát 16 lyuk van rajta.
Tehát 16 lyuk van rajta.
Természetesen gumi kesztyűvel dolgoztam.
Fröcsköl a lé belőle, egy nejlon zacskón dolgoztam vele, az udvari asztalnál.
Kb 50 db diót raktam egy 3 literes befőttes üvegbe, vízbe.
3 hétig naponta cserélni fogom rajta a vizet.
Aztán fahéjas, kardamomos, szerecsendiós cukros szirupba rakom, felfőzöm, tartósító kell bele.
Mehet üvegekbe, dunsztba.
Mehet üvegekbe, dunsztba.
Az idén már tartósító szer nélkül a befőző automatámban fogom elrakni, kisebb üvegekbe.
A Goldenfood gyárt ilyen zöld dió befőttet Debrecenben.
Nagyon finom szirupban rakják el.
Tiszteletbeli nagymama vagyok náluk, a zöld diójukat használom a receptjeimhez.
Most nyitottak egy Webáruházat, ahonnan beszerezhető a termék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése