2013. július 16., kedd

Cékla.

A cékla elmaradhatatlan zöldség a kertben.
Jó tudni róla.
Az idén fehér csíkos magot szereztem a vaterán. 


Most ez készült belőle.

2 db bébi céklát, 4 db friss sárgarépát, a gépi késes darabolóval felaprítottam.
Köménymaggal, kevés gírosz fűszersóval, 1 kk cukorral,
1 kk citromlével, kevés színes borssal fűszereztem.
1 ek lenmag olajjal jól össze kevertem.
Kis ideig állni hagyom fogyasztás előtt.
Puffasztott rizzsel egy vacsorát pótol.
Nagyon egészséges.
A vérképet javítja, az ereket tisztítja, magas a vas tartalma.
Gyakran készítek cékla levet is. 
Össze turmixolom ásvány vagy szűrt vízzel.
Átszűröm, a levet megiszom  a cékla húsát  a fentiekhez hasonlóan fűszerezve lehet köret, vagy savanyúság. 



Nincsenek megjegyzések: