20 dkg cukrot meg karamellízálok.
Bele öntöm egy kivajazott közepes tepsibe. (pecsenyesütő).
A meghámozott szeletelt körtével kirakom.
Nálam egy pár szem őszibarack és szilva is került közé.
Ráöntöm a tésztát.
Tészta:
2 dl joghurt
1,5 dl olaj
15 dkg kristálycukor
4 dl liszt
1 cs sütőpor( a foszfátmentes sütőporból fél cs)
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
pici só.
A tojást a cukorral kikeverjük
Hozzá adjuk a joghurtot a sót az olajat apránként, és a végén a sütőporos lisztet.
A sütőt 200C°-ra előmelegítem.
10 perc után mérsékelem 170 C °-ra így sül még 20 percig.
Még melegen egy fém tálcát teszek a tepsi tetejére és kifordítom a tepsiből.
A körte lesz felül.
Gazdagíthatjuk a tetejét főzött, vajas krémmel, olvasztott csokival megcsurgatva.
A karamell, nagyon finom a tetején.
2 megjegyzés:
Csuda jól néz ki!
Köszönöm!
Megjegyzés küldése