Adva volt a friss tepertő.
A mangalica, lisztes háj lefagyasztva várt sorsára.
Az alap tészta :
1
dl
joghurt(vagy tejföl)
2
dl
tej
70 dkg liszt
1 kk só
2 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
Kenéshez:
10 dkg darált tepertő
20 dkg mangalica háj+ 3 ek liszt
Az élesztőt a cukorral, kevés tejben megfuttatom.
A tészta hozzá valóit jól összedolgozom, másfél órát hideg helyen pihen.
Kerek lappá nyújtom.
Erre kentem a 20 dkg lisztes hájat és a darált tepertőt.
A tepertőt a gépi darabolóval daráltam át, kevés liszttel vegyítve.
Pihent félórát.
Megint kinyújtottam, pihenés.
Ezt még egyszer megismételtem.
Ezután 2 ujjnyi vastagra nyújtottam, bevagdostam, szaggattam és lekentem tojással.
Megszórtam szezám maggal.
A tepsibe kelt még, amíg a sűtő 200C°-ra melegedett.
10 perc után 170C°-ra mérsékeltem és aranybarnára sült 20 perc alatt.
Nagyon finom lett.
A rétegek szépen látszanak.
2 megjegyzés:
Olgi ez nagyon guszta lett!!!
Köszönöm, szépen!
Megjegyzés küldése