2023. november 17., péntek

Almás krémes.



Az ősz finom, egészséges gyümölcse az alma.
 Ezt használtam fel most egy sütemény készítéséhez.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem, kivajaztam. szeletelt almával kb 3 ujjnyi vastagon kibéleltem.
Legfinomabb a Szabolcsi jonathán almával!
 Egy állítható  gyaluval szeleteltem az almát.
 Ne legyen túl vékony az alma szelet.
Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.
Erre került a tészta massza.
 Tészta: 
5 db tojás
 5 ek cukor
9 ek liszt
 1 ek étkezési keményítő
1 cs sütőpor
1 dl olaj
1 ek instant kakaó por
A tojásokat a cukorral , olajjal keményre verte a robotgép.
A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.
 A  masszából a tálban hagytam keveset a többit az almára öntöttem.
 A visszamaradt masszába 1 ek instant kakaó került, jól elkevertem, majd csíkokban a massza tetejére csurgattam. megmárványoztam.
200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe. 
10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.
A tepsiből egy tálcára fordítottam. 
Így az alma került felülre.
Erre megy a krém.
Krém
1 cs tejszín ízű pudingpor
1 ek étkezési keményítő.
 4 dl tej,
diónyi vaj
1 ek cukor
 10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve. 
A kihűlt puding masszával  össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom. 
Erre olvasztott csoki került.
Nagyon pikáns, finom sütemény.






3 megjegyzés:

Piroska írta...

Nagyon szeretjük mi is ezt a sütit. Nagyon szépre sikerült.

Olgis írta...

Köszönöm!

Olgis írta...

Ez most az egyik menyem szüli napjára készült a kedvence.