Nem
igazán hagyományos pita tésztából készült.
Ez a
"szemre, marékkal, bögrével" stílusban van mérve.
Tésztához
2 bögre
liszt,
3 ek
pálma zsír
1 tojás
2 ek
tejföl
3 ek
porcukor
fél cs
sütőpor
1 ek mézes fűszerkeverék
1 kk kardamom
fél kk kurkuma
Töltelékhez
5 db alma
fél
citrom leve
3 ek
barna cukor
1 cs banán puding.
1 ek búza keményítő
2 dl ananász ivólé
1 dl tej.
1 ek expressz zselatin.
1db tojás+egy fehérje.
A kenéshez egy tojás sárgája.
A
lisztben elmorzsolom a zsiradékot,aztán minden hozzávalót bele rakok,
jól összegyúrom.
Folpakba
csomagolva a hűtőbe pihen, amíg az almát lehámozom, megreszelem.
A pudingot a keményítőt csomómentesre keverem a tejben.
A tejben, ivólében , a cukorral, megfőzöm, a reszelt almával együtt.
Még melegen elkeverek benne 1 ek expressz zselatint.
Ha langyosra hűlt bele keverem az egész tojást és a fehérjét, amit kissé felvertem.
A tésztából két kerek lapot nyújtok.
Kerek tortaformát kibélelem az egyik lappal.
Megszórom keksz morzsával, darált dióval és kristály cukorral.
Sütéskor ezek jól össze karamellizálódnak.
A kihűlt pudingos almát elterítem rajta.
Befedem a másik lappal.
A túl lógó széleket levágom, kézzel körben össze nyomkodom a széleket.
A közepén keresztben nyílást vágok, az eltávozó hőnek.
Kis tészta levél díszekkel rakom ki a tetejét.
Lekenem tojás sárgájával.
180C°-on 30 percig sül.
Télen a hóban hűtöm ki a pudingot, ezzel is időt takarítok meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése