Egy csirkemell
1 ek étkezési kukorica keményítő.
1 ek szója szósz
1 ek balzsamecet
1 kk reszelt gyömbér
3 cikk zúzott fokhagyma
1 tk grill fűszer keverék.
fél üveg bambuszrügy
só, bors
2 dl tejföl
1 ek liszt
A nagyobb csíkokra vágott csirkére rakjuk a fűszereket.
Majd az étkezési keményítővel elkeverjük
Pihen fél órát.
Forró olajon megfuttatjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk.
2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek lisztet és besűrítjük, jól kiforraljuk.
A vége felé belerakjuk a lecsöpögtetett bambuszrügyet és a karikára vágott zöld hagymát.
Bármilyen köret megy hozzá.
Nálam most kusz-kusz készült hozzá.
5 megjegyzés:
Kedves Olgis!
Kérlek, válaszoljál a kérdésemre, nem viccből készültem, a Blogkóstolón el szeretném készíteni...
Köszönöm szépen!
Roza
Drága Róza! Nem látok kérdést, hol van?
Különben örülök, hogy ezt választottad. Nagyon finom.
Üdv, Olgis.
A kérdésem az volt, hogy a bambuszrügyet mikor és hova tegyük bele, mert a recept nem írja...
Köszönöm a figyelmedet.Beírtam Ha , jó puha a bambuszrügy, elég csak a végén bele rakni. Érdemes megkóstolni, mert találkoztam már keménnyel is. Bambusz rügy helyett, már készítettem mangold szárral is. Előre megpároltam kevés vajon, vízzel, Vetekszik a bambusz rüggyel.Jó főzőcskézést, majd várom a visszajelzésedet.
Válaszolok. lejjebb.
Megjegyzés küldése